Lihan myynti

Oiva elintarvikevalvonta raportti

( Ruokaviraston sivuilta voi tarkemmin katsoa oiva-elintarvike valvonnasta..)

Myymme karitsan lihaa rahtiteurastuksena suoraan asiakkaille myös. Lihapaketit ovat 1/2 - ruho hienopaloteltuna. Lihaa voidaan toimittaa teuraserien yhteydessä lähialueelle kotiovelle tai vaihtoehtoisesti liha haetaan kyseisenä päivänä Lampurin tuvalta. Liha on asianmukaisesti tarkastettua ja siinä näkyy leimat Teurastamo (Väisäsen kotiliha) sijaitsee lähellä, joten liha on senkin puolesta lähilihaa.

Tuoretta lihaa on saatavilla ympärivuotisesti tilauksesta, pakastimessa on karitsanlihaa pienemmissä paketeissa ympärivuoden myös... toimimme myös REKO-lähiruokarenkaassa, parillisen viikon ke Iisalmen tori klo 19-19.30, tomitamme tilaukset Reko- Iisalmi facebook-ryhmän kautta sekä puhelimitse p. 050 5461665 /raija (useimmin on myynnissä jauhelihaa, purkklihaa tai grillimakkaroita )

Teurastettu karitsa on iältään 6-8kk. n 40-50,kg, teuraspaino ruholla on n. 15-25 kg. Lampurin tuvalla on myös ympärivuoden myynnissä purkitettua lammasta 400g:n purkissa.

Lihatilaukset puhelimitse: 050 5461665

Miten kasvatamme lampaita?

Lampaat saavat kotoisia rehuja, sisäruokintakaudella kuivaa heinää, esikuivattua säilörehua, kauraa, ohraa, rypsiä, kivennäisiä ja karitsoille myös tuhdimpaa rehua. Määrät riipuvat tuotantovaiheesta. Laidunkaudella ruoka löytyy pellolta: heinää, voikukkaa, apilaa, mesiangervoa, pajua jne. Kartsoille annetaan laitumelle myös jyviä.

Syötämme ainoastaan kotimaisia rehuja lampaillemme!

Lampaat saavat toteuttaa luontaisia vaistojaan mm. emot hoitavat karitsansa ja laumaeläimenä lampailla on paljon muita lampaita ympärillä. Pässeillä on myös tärkeä rooli katraassa. Voisiko sanoa, että myymme onnellisten lampaitten lihaa ja samalla säilytämme alkuperäisrotuamme. (Lammas on yksi vanhimmista ihmisen kotieläimistä ja on mukava ajatella että jatkamme tätä ketjua edelleen...)

Laiduntavien eläinten liha on sitäpaitsi terveellistä ja ekologista...


Suomenlampaan liha on myös mureaa ja hienosyistä ja siitä on helppo poistaa mahdollinen rasva pois. Rasva ei ole kertynyt lihakseen.

190.jpgpurkit_paalta


Tässä tämän hetkisiä lihahintoja:

1/2- karitsan ruho, hienopalottelu 13.50 e/kg (ei vakuumissa)

1/2- karitsan ruho eriosat vakumoituna 16 e/kg

Pakastettu karitsanpaisti putkiluulla: 20 e/kg

Pakastetut karitsankyljykset : 22 e/kg

Pakastetut grillipihvit paistista 22 e/kg

Pakastetut kasller-kyljykset: 10 e/ kg

Pakastetut luiset lammaskaalilihat: 8e/kg

Pakastetut potkat : 8 e/kg

Pakastetut Ribsit: 8 e/kg

Lammassäilyke 9 e / 400g purkki

Grillimakkarat 4kpl- paketti (400-500g): 18.50e/ kg ( kausituote

Karitsanjauheliha pakasteena 500g , 16 e /kg , myynnissä yleensä jatkuvasti !

Karitsapyörykät pakasteena ( laktoositon, gluteeniton, mausteena mm. valkosipuli , rosmariini )

25 e/kg ( kausituote )

palvattua luutonta paistia pienissä paloissa vacuumissa 30e/kg


Pienemmät lihapaketit esim. pakasteet ovat vakuumissa.


Grillimakkaroita teetetään eriä sillon tällöin esim. juhannuksena. Tehty karitsanlihasta, myydään 4kpl paketeissa.

Purkkilihaa on Lampurin Tuvan hyllyssä jatkuvasti.


Haudutettua potkaa. Lihaa ostaessa saa myös reseptejä mukaan. Esim. potkista voi tehdä nyhtölihaa.

pääsiäisen tuoreet lihat kannattaa varata etukynteen,( vaikka otammekin silloin pakastimeen enempi tuottetta), meillä ei ole tuorelihatarjontaa, kuin teuraserien yhteydessä tilauksesta..Tuoreen karitsan puolikkaan saa tilauksesta teuraserien yhteydessä ja pakasteissa on aikalailla vaihtelua. valikoimasta voi kysellä joko sähköpostilla raijabalk (at )gmail.com tai puh: 050 5461665 ja ajankohtaista-linkissä on toisinaan tietoa kausituotteista. FB:ssakin ilmoitellaan... .